Mijn dagelijkse beslommeringen, opgetekend nach Lust und Laune.

Tuesday, February 28, 2006

Browser stats

Nou dacht ik dat een groot deel van de wereld was overgestapt naar Firefox/Mozilla. Daarom verbaast onderstaand plaatje. Heeeleboel van mijn pageloads in IE, dan niks, en dan een klontje Firefox en Safari. Ligt dat nou aan mijn bezoekers, of is het een algemeen beeld?



Edit 1/3 16:00 u. Hmmm. Browser stats per pageload vertekent vast. Even de gegevens herschikken en wat klooien met de grafiek-wizard van Excel et voilĂ : de gegevens per unieke bezoeker (IP).



Niet dat dat nou een volstrekt ander beeld oplevert, maar toch. Behalve dan die ene Linux-gebruiker, die opeens de gelederen komt versterken en een browsercategorie/grafiekbalk toevoegt...

2 Comments:

Anonymous Edgar said...

"There are three kinds of lies: lies, damn lies, and statistics."
Benjamin Disraeli

Zie ook: Debunking Browser Stats.

Deze browser statistieken zijn vrij normaal hoor. Volgens dit bericht zit het gebruik van Firefox in Europa zo rond de 20%. Maar dan alleen op zondag.. ;-)

We should emphasise that these measures have been done on a Sunday, when Firefox' usage peaks. The Firefox browser is less used during the week, as enterprises are more conservative when it comes to using a newer browser.

Ik lees jouw blog trouwens de hele week door, en altijd op Firefox. Misschien binnenkort weer eens Flock.

1/3/06 14:16

 
Blogger Katja said...

Dank voor je aanvulling. Zal zo dat artikel eens rustig gaan lezen. Overigens zijn deze stats extra onbetrouwbaar, omdattie per pageload telt, niet per bezoeker...

1/3/06 15:53

 

Post a Comment

<< Home

loeloelala