Mijn dagelijkse beslommeringen, opgetekend nach Lust und Laune.

Monday, November 27, 2006

Boekje

Om kwart voor een kwam ik erachter dat de trein naar Rijssen maar één keer per uur gaat en wel om 54 minuten over het hele uur. Met (achteraf overbodige) regenjas en een boek voor in de trein rende ik naar het station. Zonder fles water, boterham met kaas of fototoestel. Op het nippertje haalde ik de trein. In Rijssen zocht ik tevergeefs naar het stationsloket waar ik de routebeschrijving van de wandeltocht Ligtenbergerveld kon ophalen. Helaas, het stationsgebouw was verhuurd en deed inmiddels dienst als kantoorruimte.

Er zat niets anders op dan op pad te gaan, in de hoop dat de rood-witte streepjes de route voldoende duidelijk zouden aangeven. Het was prachtig weer, de lage zon kleurde de nog hangende bladeren geel, rood en oranje. Ik kreeg spijt dat ik niet genoeg tijd had gehad om de camera in te pakken. Het eerste stuk liep ik langs de Regge, waar in een veeg van metallic blauw-groen een ijsvogeltje voorbij schoot. Verder ging het door het mooie Twents/Sallandse coulissenlandschap en het laatste stuk door de uitlopers van de Holterberg. Vlak voor het écht donker was en vijf minuten voor de trein vertrok was ik op het station in Holten. Het was allemaal goed gekomen met de route, alhoewel ik toch een paar keer ernstig twijfelde of ik niet wat streepjes had gemist.

Terug achter de computer thuis las ik:
De routebeschrijving is ook beschikbaar op de stations Deventer en Almelo.

Het loket was nog open toen ik net van het filmhuis langs het station kwam. En de dienstdoende lokettist gaf me een exemplaar van alle wandelroutes die hij voorradig had. Nu is het wachten op de volgende vrije dag met prachtig weer.

Monday, November 20, 2006

Welke kleur stem jij?


Overmorgen mogen we weer. Kom je er niet uit, wil je nóg een keer je keuze bevestigd zien, of doe je gewoon graag testjes en kwizzen, hier twee favoriete stemwijzers:

  • De Writers Block stemtest: serieus, voor wie weloverwogen een keuze wil maken.
  • Stom Wijzer: niet zo serieus, voor wie op het allerlaatste moment nog een keuze moet maken.
  • Sunday, November 19, 2006

    Mispelporno

    U zou nog van mij horen. Ik moet opbiechten dat de kweeperen een oneerbare dood in de groene container zijn gestorven. Na het eerste uur koken waren ze nog te hard om door de pureerzeef te prakken en na het tweede aangebrand tot een dikke, zwarte koek.

    Met de mispels is het iets beter afgelopen. Bloed, zweet en tranen en dit recept van nl.culinair goeroe Tonny Leeflang-Wondergem leverden twee heel kleine potjes mispelgelei op. Door lief tot onderstaand pornoplaatje ge-fotosjopt.

    Sunday, November 12, 2006

    Gutsman

    Van een van m'n favoriete stripjes is een dansvoorstelling gemaakt. Met een soundtrack van de Blue Grass Boogiemen. Dus togen wij vrijdag naar het Groningse Grand Theatre, waar try-outs plaatsvonden van Gutsman De Voorstelling. Eén keer eerder was ik daar geweest; het blijft een prachtig theater. Met vanuit de foyer een grandioos uitzicht over de Grote Markt en de Martinitoren.

    De voorstelling was zeker vermakelijk, met prachtige vormgeving en goeie grappen. Afgezien van het mooie duet van Tigra met de geest van Gutsman (nadat hij door de tekenaar was uitgegumd) vond ik de dans echter weinig toegevoegde waarde hebben. Desondanks stonden we na precies een uur tevreden aan de bar in de foyer. Waar we eerst aan de praat raakten met Anne, die ook voor de Boogiemen was gekomen. En daarna met de barmannen, en vervolgens met de dansers van de voorstelling en Erik Kriek - de tekenaar - zelf. Een ietsiepietsie later dan de bedoeling kwamen we bij broerlief aan.

    Friday, November 10, 2006

    Oogst

    In de comments van het stukje over de Hof van Twello had ik het al over het groenteabonnement (vier weken op proef) van De Oosterwaarde. Alhoewel het naar de letter geen abonnement is, maar een pergola-overeenkomst. Een vast bedrag en daarvoor een evenredig deel van de oogst. Het bevalt zó goed, dat we al hebben besloten om ermee door te gaan. Het dagelijks terugkerende vraagstuk wat eten we vandaag? is teruggebracht tot hoe eten we het vandaag?

    Hieronder de oogst van deze week: paksoi, palmkool (spannend), andijvie, uien en winterpostelein (lekker).

    loeloelala